Kategorie

TOP PRODUKTY

SADA Smázáčky Obecná Gramotnost (9 různých smazáčků, formát A4)

19600203B

490,00 Kč včetně DPH

Smazáček je speciální fólie, na kterou lze psát tužkou i perem. Do fólie je fixně vlisovaná tištěná předloha s různými náměty. Výhodou a předností této pomůcky je, že na fólii napsané či nakreslené záznamy lze smazat/vygumovat obyčejnou gumou. Sada obsahuje 9 Smazáčků s různými tématy obecné gramotnosti.

Více informací

Dostupnost: Poslední kusy na skladě

Na smazáčku Písmena tištěná se děti mohou naučit poznávat písmena, postupně je psát, také případně kreslit předměty nebo zvířátka, jejichž pojmenování začíná uvedeným písmenem.

Na smazáčku Písmena psaná se děti mohou učit poznávat a psát písmena bez stresu, protože mohou nepovedený pokus jednoduše vygumovat. Později mohou na něm psát například diktáty.

Na smazáčku Číslice a čtvercová síť se děti učí psát číslice a později počítat příklady bez stresu, neboť chybu mohou vygumovat, opravit a počítat dál. Na druhé straně je čtvercová síť, na ní si mohou děti hrát všechny hry známé na čtverečkovém papíře. lodičky, piškvorky, nebo řešit množství námětů a úkolů včetně začátků seznamování se s geometrickými útvary.

Na smazáčku Dalekohled se děti učí zvětšovat nebo zmenšovat nakreslené útvary, což má velký význam pro rozvíjení prostorové představivosti.

Na smazáčku Slepé mapy se děti učí zakreslovat různé lokality v ČR. Po překontrolování výsledků a jejich vygumování lze řešit další náměty a zadání her a úkolů i ve spolupráci s učiteli nebo rodiči a naučit se hodně o naší pěkné zemi.

Na smazáčku Lidské tělo si děti ověřují příslušné poznatky o lidském těle zakreslováním jednotlivých orgánů na obrázek. Nová zadání a úkoly lze řešit po vygumování vyřešených úloh.

Na smazáčku Kalendář přírody děti zaznamenávají datum, počasí a pod. Pokud děti ještě neumí psát, mohou si počasí zaznamenávat pomocí obrázků. Na konci měsíce si mohou provést vyhodnocení, spočítat, kolik dní svítilo slunce, kolik pršelo a tím se věnovat i matematice.

Na smazáček Čistý a čtvercová síť mohou děti kreslit nebo psát podle vlastní fantazie, případně podle pokynů učitelů nebo rodičů. Na druhé straně smazáčka je čtvercová síť, na ní si mohou děti hrát všechny hry známé na čtverečkovém papíře. lodičky, piškvorky a později se věnovat geometrii.

Smazáček Tvořivě dokresli slouží k rozvíjení tvořivosti dětí, které mají uvedené předlohy dokreslit dle vlastní fantazie. Děti si zde mohou procvičovat nejen množství, ale také rozmanitost nápadů. Na první straně jsou kružnice různé velikosti. Pokud dítě doplní tyto kružnice například. jako nejmenší, větší a největší kvítek, je to dobře. Ale doplní-li nejmenší kružnici např. jako knoflík, větší než kvítek a největší jako sluníčko, to je lepší řešení, protože zde zaznamenáváme nejen množství, ale také větší rozmanitost nápadů. Předkreslené útvary na druhé straně Smazáčka může dítě doplnit zase dle vlastní fantazie a tím si rozvíjet tvořivost.

Motivační učební pomůcky k vyučování matematiky jsou určeny pro MŠ a 1. stupeň ZŠ. Jejich záměrem je hravou formou vzbudit u dětí zájem o matematiku. Slouží také k identifikaci talentů na matematiku.

Didaktickým přínosem smazáčků je skutečnost, že si děti mohou hrát, nebo se zabývat rozmanitými úkoly v klidu, bez stresu, jelikož nezdařené pokusy mohou vygumovat.

Z psychologického hlediska to pro děti znamená jednu z možností posílení sebedůvěry a tím i individuality dítěte.

Je možnost objednat si i sady 10 ks jednotlivých smazáčků.

Produkt byl úspěšně přidán do srovnání produktů!